Als beveiliger heb je te maken met een groot aantal aspecten. Je moet ervoor zorgen dat het object of de plaats die jij beveiligt veilig is, dat is vanzelfsprekend. Maar je moet ook communiceren met alle betrokken partijen, ervoor zorgen dat alles volgens de voorgeschreven procedures gebeurt en dat alle beveiligingsmiddelen voldoen aan de wet- en regelgeving. Daarnaast kun je soms te maken krijgen met storingen en andere calamiteiten. Dat is waar de storingsdienst van pas komt. 

Wat is een storingsdienst?

Een storingsdienst kun je eigenlijk zien als een soort callcenter voor storingen. Wanneer een storing zich voordoet, moet dit snel worden opgepakt. Een storing is vervelend en moet dus ook zo snel als het maar kan worden opgelost. Om dit te doen, dient er eerst een melding van te worden gemaakt. De storingsdienst kan deze meldingen opvangen en helpen het probleem op te lossen. 

Wat is het belang van een storingsdienst?

Een storingsdienst is er om je te helpen en te ontlasten. Aangezien een bedrijf en haar medewerkers vaak niet 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar kunnen zijn, maar een storing zich wel altijd kan voordoen, ontstaan hier de problemen. Situaties die haast onvoorzienbaar zijn, kunnen zich nog steeds voordoen. Hier komt dan ook een storingsdienst wederom weer van pas. Zij rekenen wél op alle situaties en kunnen hier dan ook adequaat op reageren. Zij zorgen voor een link tussen de melder en een groot aantal monteurs beschikbaar die allerlei soorten problemen kunnen komen oplossen. Er wordt in samenwerking met de klant een script ontwikkeld dat ervoor zorgt dat iedereen geholpen kan worden. 

Hoe kun je gebruik maken van een storingsdienst als beveiligingsbedrijf?

Als je contact opneemt als beveiligingsbedrijf met een storingsdienst, wordt er op een persoonsgerichte manier gewerkt. Op deze manier zal geen enkele business case hetzelfde zijn en zal elke vraag van klanten kunnen beantwoord met een passende oplossing. De storingsdienst stelt je daarmee in staat goed te kunnen voldoen aan alle eisen van klanten. Kijk dus snel wat een bedrijf dat werkzaam is in storingsdiensten voor je kan betekenen.