Als werkgever wil je heel graag de juiste poppetjes op de perfecte plek hebben zitten. Door een kleurentest af te nemen wordt het gemakkelijker dit voor elkaar te krijgen. Wij bedoelen  niet zomaar een kleurentest, maar een DISC kleurentest. Dit is in principe een persoonlijkheidsanalyse.

Waarom een analyse van de persoon?

Veel mensen vragen zich af waarom een persoonlijkheidsanalyse bij een sollicitatie nu werkelijk zo belangrijk is. Het antwoord is dat deze allerlei gegevens oplevert die objectief zijn en het zo mogelijk maken een betere besluitvorming te nemen over de verschillende kandidaten en welke dus aan te nemen ja of te nee.

Zo kun je bijvoorbeeld gaan vaststellen hoe bepaalde kandidaten in een werkcontext zich zouden kunnen gedragen. Door hier al vroeg besluitvorming in te nemen en een selectie te maken is het mogelijk om latere problemen te voorkomen en je team op de werkvloer te versterken en stabiel te houden. Het is ook mogelijk om te werken met CV-analyse en persoonlijke interviews. Wanneer je al deze gegevens combineert zul je een goed beeld kunnen krijgen van een kandidaat. Zo kun je bijvoorbeeld zien of iemand graag orders opvolgt of juist geeft.

HR meer objectiviteit geven

Het vaststellen van de goede kandidaten en mensen aannemen is een groot subjectief gegeven. Door de verschillende testen te gebruiken kun je gemakkelijker objectieve gegevens krijgen op basis waarvan je betere besluiten kunnen nemen. 

Zo is het heel gemakkelijk om al snel de verschillende toppers vast te stellen en uiteindelijk een kandidaat aan te nemen waar je als bedrijf echt op zit te wachten 

Door de DISC kleurentest krijg je al snel een gespecificeerd beeld van iemand en daar kun jij als HR medewerker zeker je voordeel mee doen. De ogen zijn op jou gericht wanneer je mensen aanneemt en dat maakt dus zeer veel uit, ook voor je eigen functioneren en hoe dat door de rest van het bedrijf gezien wordt. 

Lees ook onze andere blogs. Je kunt ze gratis inzien. Ze staan vol met interessante informatie. Doe er je voordeel mee!