Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het echt de moeite waard is om een deurwaarder in te huren. We nemen er een aantal met je door. Lees snel verder. 

Deurwaarder Hengelo helpt je graag verder om diverse problemen op te lossen. 

Redenen om een incassobureau in te huren

Om je bedrijf draaiende te houden, moet je betalingen innen voor de producten of diensten die je levert. Helaas zijn niet alle klanten betrouwbaar. Als ondernemer heb je waarschijnlijk weinig tijd. Je hebt misschien niet de tijd om vaak te bellen of brieven te schrijven om wanbetalingen te innen. Hoe ouder de schuld, hoe moeilijker ze te innen is. Als je verzoeken om betaling geen succes hebben gehad, kan het inhuren van een incassobureau zeer gunstig zijn voor je bedrijf.

Is het lastig zo’n bureau in te huren

Veel ondernemers hebben een beeld van incassobureaus – en met een goede reden. In het verleden kon iedereen een incassobureau opzetten zonder geregistreerd of gereguleerd te zijn. Tegenwoordig zijn er regels en voorschriften voor incassobureaus. Het inhuren van een incassobureau is een van de gemakkelijkste manieren voor je om de focus weer op je bedrijf te leggen, terwijl iemand anders het incassoproces voor zijn rekening neemt. 

Wettelijke bescherming

Vandaag de dag is er een groot aantal wetten die de incasso-industrie regelen, en goed geïnformeerde klanten zullen niet aarzelen om een rechtszaak aan te spannen als hun rechten worden geschonden. Incassobureaus weten dit, en daarom zijn ze goed op de hoogte van deze wetten. Derden incassobureaus zijn op de hoogte de wetten die gelden in de staat waar het bureau een licentie heeft. Door een incassobureau je onbetaalde schulden te laten innen, elimineert je de juridische risico’s die gepaard gaan met het zelf proberen te innen van schulden.

Succesvol innen van schulden

Incassobureaus hebben ervaring met het innen van onbetaalde vorderingen en daarom vergroot het inhuren van een incassobureau je kansen op het innen van onbetaalde vorderingen. Je primaire focus is het runnen van je bedrijf, maar de primaire focus van een incassobureau is het innen van schulden. Een getrainde professional kent de beste technieken om debiteuren legaal tot betaling te dwingen, en incassobureaus vormen een veel grotere bedreiging voor debiteuren dan jij. Een incassorekening heeft tot zeven jaar lang een negatieve invloed op de kredietwaardigheid van een debiteur, en debiteuren treffen vaak regelingen om hun schulden terug te betalen om schade aan hun kredietwaardigheid te voorkomen.