Heb je interesse om beveiliger te worden bij onder andere evenementen, maar heb je nog niet zo’n goed beeld bij de werkzaamheden die een beveiliger uitvoert? Dan is dit artikel voor jou! In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor de baan van beveiliger. Is je interesse gewekt? Lees dan maar snel verder.

Belangen behartigen

Als beveiliger heb je het beste met iedereen voor. Je probeert de belangen van de cliënt steeds te behartigen. Een beetje zoals een levensexecuteur. Een levensexecuteur komt op voor de belangen van iemand die dit om welke reden dan ook zelf niet meer kan. Als beveiliger kom je op voor de belangen van de mensen op het evenement of de mensen in de club. Je zorgt voor een veilig evenement of een feest zonder calamiteiten. De levensexecuteur heeft natuurlijk niet hetzelfde beroep als de beveiliger en de levensexecuteur heeft ook hele andere taken. Toch werd hier kort even de vergelijking gemaakt met de beveiliger en de levensexecuteur. Dit omdat beide beroepsgroepen zich inzetten voor de belangen van anderen. Het is echter absoluut niet hetzelfde beroep. Laat hier geen verwarring over ontstaan.

Taken

Beveiliger word je dus als je je graag wil inzetten voor de veiligheid (en dus de belangen) van anderen. Wat zijn specifiek de taken van een beveiliger? Toezicht houden is de eerste taak van de beveiliger. Het doel hiervan is om op tijd gevaarlijke situaties te signaleren en deze situaties te stoppen. Denk aan ruzies of het vertonen van verdacht gedrag. Verder is het zaak om anderen in te lichten indien nodig. Zo moet de EHBO gewaarschuwd worden als iemand onwel wordt en soms heb je versterking nodig van mede beveiligers in een situatie die je niet alleen aan kan. Ook ben je als beveiliger verantwoordelijk voor de controles. Denk aan tassencontroles en het eventueel fouilleren van verdachte personen. Tot slot is het zo nu en dan nodig om mensen te woord te staan. Dit is slechts een kleine greep uit de vele taken van een beveiliger. Ben je enthousiast geworden? Zoek dan op het internet hoe je jouw droom kunt verwezenlijken.