Hedendaags stranden gemiddeld 1 op de 3 huwelijken. Daarvan stranden de meeste binnen 10 jaar. Bij een echtscheiding komt veel kijken. Er moeten zaken geregeld worden. En in het geval van een gezin speelt de rol van kinderen ook mee. De scheiding kan soepel verlopen of juist heel stroef en complex. Zo kan er een conflict en onenigheid ontstaan over de zaken die geregeld moeten worden. Je kan je hier ook onveilig bij gaan voelen. Het is dan handig om hulp in te schakelen

Rol van mediator in Zwolle

In omgeving Hasselt, Dalfsen en Zwolle kan je terecht bij een mediator in Zwolle. Een mediator kijkt onafhankelijk naar beide persoonlijke situaties en je belangen. Zo kunnen de verschillen overzichtelijk in kaart gebracht worden en kan er een pad uitgestippeld worden om elkaar tegemoet te komen zodat je rechtvaardig en eerlijk verder kunnen gaan met jullie toekomst en die van eventuele kinderen.

Onveilige situaties

Er wordt vaak gezegd dat de kinderen het meeste te verduren krijgen tijdens een scheiding en eventueel de aanloop tot aan scheiding. Denk aan veel geruzie. Je zult het niet altijd merken als ouder, maar kinderen krijgen meer mee dan je denkt. Vaak is aan lichaamstaal al af te lezen of iets niet goed gaat. Zorg dus dat je als ouder verantwoordelijkheid pakt en veel praat met je kinderen over de situatie. Transparantie en eerlijkheid is altijd de beste route. Kinderen kunnen zich ook vaak schuldig of onveilig gaan voelen als je het niet bespreekbaar maakt. Dit kun je dus beter voorkomen door in gesprek te gaan.

Fysiek geweld

In sommige situaties kan het voorkomen dat er fysiek geweld plaatsvindt. Dit kan van het gooien van een bloempot tot echte klappen op het lichaam. Dit is een situatie dat soms door wanhoop of emotie ontstaat en het kan veel schade opleveren. Schakel in dit geval altijd hulp in. Dit kan juridisch met een advocaat. In de ergste scenario’s kan zelfs beveiliging ingeschakeld worden.