Het is mogelijk dat je tijdens je werk als beveiliger letselschade oploopt. Helaas gebeurt het nog maar al te vaak dat er iemand iets doet waardoor jij schade oploopt. Het kan ook gebeuren dat iemand iets niet gedaan heeft. Zoals het volgen van de regels. Als je werkgever dit nagelaten heeft, dan is hij verwijtbaar. Bij letselschade is het handig een letselschadebureau te raadplegen. Ze helpen je de schade op een gemakkelijke wijze te claimen. 

Letselschade 

Als je gewond bent geraakt en je denkt dat iemand anders wettelijk aansprakelijk is, wil je misschien nagaan of die persoon een verzekering heeft die de schadeclaim dekt. 

Een vonnis in je voordeel is één ding, maar t innen van dat vonnis is een ander verhaal. Het is erg belangrijk dat jij aan je herstel kan werken. Dus heb je tijd nodig en aandacht hiervoor. Wanneer je gebruik maakt van een letselschadebureau, dan hoef je zelf niet aan de slag met het claimen. Dat doen zij voor jou. Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord, wordt in de overgrote meerderheid van de letselschadezaken een schikking getroffen voordat het tot een rechtszaak komt, en veel zaken worden al opgelost voordat er zelfs maar een civiele rechtszaak wordt aangespannen.

Het claimen buiten en binnen een gerechtelijke procedure

Er zijn manieren om schadevergoeding te krijgen voor letsel zonder naar de rechter te stappen en een rechtszaak aan te spannen. 

Als je verzekeringsclaim vastloopt of de schikkingsonderhandelingen mislukken (buiten een gerechtelijke procedure), dan kunt je natuurlijk altijd een letselschadezaak beginnen door een klacht in te dienen bij de lokale afdeling van de burgerlijke rechtbank. 

Meestal kun je via een letselschadebureau je claim innen. Dit bureau kijkt ook altijd naar de mogelijkheden. Pas wanneer ze denken dat je een goede kans maakt, nemen ze je zaak aan. Dit komt omdat ze vaak werken op basis van no cure, no pay. Je betaalt pas als je de claim ook daadwerkelijk binnen hebt. Het bureau kan ook een advocaat voor je inschakelen, wanneer het tot een proces zou komen. Dit staat buiten het no cure, no pay verhaal. Daar worden aparte afspraken overgemaakt.