De focus van een Lean Six Sigma Green Belt training ligt op de impact die je maakt als Lean Six Sigma professional. Wat kun je precies verwachten van Lean Six Sigma Green Belt van 5ST3PS?

Wat is Lean Six Sigma Green Belt?

Veel bedrijfsleiders die een Green Belt training volgen zijn op zoek naar manieren om de impact van hun organisatie op het milieu te vergroten. Om deze reden willen ze graag een Lean Six Sigma Professional worden. Maar ook als beveiliger kun je deze training volgen. Een Lean Six Sigma Professional is een werknemer die is opgeleid om veel efficiënter gebruik te maken van middelen.

Verschillende levels

Er bestaan verschillende Lean Six Sigma Proficiency Levels. Dit zijn niveaus van Lean Six Sigma die de medewerker geacht wordt te bereiken. Hoe hoger het niveau van opleiding en ervaring dat nodig is om een Lean Six Sigma Green Belt te bereiken, hoe groter de impact op de middelen.

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens de Lean Six Sigma Green Belt training leert je een aantal basisconcepten en hoe je deze kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Wat betekent bijvoorbeeld ‘lean’? Je leert hoe je de informatie kunt gebruiken om verbeteringen in processen te creëren. De verbeteringen zullen duidelijk zijn voor iedereen die opgeleid is voor Lean Six Sigma Green Belt. De verbeteringen in de processen zijn de manier waarop je verwacht wordt dat jouw klanten of de bazen van jouw klanten de verbeteringen opmerken.

Veel oefening en doorzettingsvermogen vereist

Wat je gaat doen op het Green Belt niveau is leren hoe je van jouw huidige situatie naar Lean Six Sigma Green Belt kunt komen. Dit gaat veel oefening vergen, hoe efficiënter te zijn. Hoe grondiger te zijn. Dit vergt veel werk en toewijding. Jouw werkgever zal niet verwachten dat je dit in zes weken uitvogelt.

Hoe word je Lean Six Sigma professional?

Op het Six Sigma Green Belt niveau, heb je geleerd hoe je de Lean Six Sigma principes in je dagelijkse leven kunt gebruiken. Nu, moet je de concepten nemen en ze toepassen op de omgeving in jouw bedrijf. Je moet de Lean Six Sigma principes gebruiken in alles wat je doet. Zorg ervoor dat je werkgever op de hoogte is van al het werk dat je erin hebt gestoken. Dit is hoe je uiteindelijk de titel van Lean Six Sigma Professional zal krijgen.