Als jij een beveiligingsbedrijf hebt en je levert diensten onder een bepaald merk en een concurrent wil dit zomaar overnemen, dan heb je allebei mogelijkheden om dit te voorkomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je merk te beschermen. Je merknaam registreren is dan de juiste stap. Hier willen we je graag meer over vertellen. Lees daarom snel verder in deze informatieve blog!

Merknaam registreren is slim

Als je een merk ontwikkeld hebt waarmee jij je inkomsten binnenhaalt, dan is het natuurlijk wel erg zuur wanneer een concurrent gewoon dit merk overneemt en een stuk van de taart gaat opeten. Dit laatste is dan natuurlijk de markt waarin je actief bent. Je moet dan gaan concurreren met iemand voor de klanten die jij normaal al had. Het is maar een voorbeeld, maar je moet bedacht zijn op concurrenten die je klanten willen inpikken. In de ene markt is dit overigens sterker het geval dan in de andere. Om je merk in juridische zin veilig te stellen, is het dus mogelijk om een merknaam te registreren.

Hoe werkt een merknaam registratie?

Het is erg eenvoudig om een merknaam te laten registreren. Het enige wat je hoeft te doen is online een merknaam in te vullen om te checken of deze al bestaat. Wanneer dit niet zo is, dan kun je de merknaam via intellectueeleigendom.nl gemakkelijk laten registreren. Het is mogelijk om voor een aantal gebieden in de wereld een merknaam te laten registreren. Wil je alleen voor Nederland en registratie, dan is dat mogelijk. Maar wil je bijvoorbeeld voor andere Europese landen dit merk ook laten registreren, dan is dit ook mogelijk. Tenslotte hebben we dan nog de registratie voor de hele wereld. Het is natuurlijk belangrijk om je af te vragen wat je precies nodig hebt. Misschien heb je wel helemaal geen concurrenten in India, om maar eens een land te noemen.

Blijf onze blogs lezen, want daarin willen we je steeds inspireren met interessante informatie. Zoek jij een baan in de beveiligingssector, of wil je juist graag zelfstandig ondernemer zijn in deze branche, dan zijn deze blogs echt een aanrader!