Benieuwd hoeveel u voor een gietvloer moet betalen in uw bedrijf? Het is lastig om een exact getal te geven als prijs aangezien de prijs afhangt van verschillende factoren. Paar voorbeelden van deze factoren zijn de soort gietvloer, de kleur, de afwerking en het totale vierkante meter die aangelegd moet worden. We kunnen u wel altijd de gemiddelde prijs geven.

Gietvloer prijzen vakman

De PU gietvloer is een gekende vloer voor kantoren en woningen. De vloer kan op eender welke oppervlakte worden aangebracht en is goed te combineren met vloerverwarming. Eens u werkt met gevaarlijke stoffen of zware machines kiest u best niet voor deze vloer. De vloer is krasbestendig en behoudt lang zijn kleur. Voor deze vloer betaalt u 60 tot 80 euro per vierkante meter.

De epoxy gietvloer is een stuk steviger dan de PU gietvloer. Deze vloer is erg geliefd in ziekenhuizen, bakkerijen en slagers. Dit omwille van zijn hygiƫne en stevigheid. Doordat deze vloer dikker is dan de PU gietvloer is het moeilijker om hem te combineren met vloerverwarming. Na verloop van tijd kan het dat deze vloer verkleurt. Voor deze vloer betaalt u gemiddeld tussen de 73 en 97 euro per vierkante meter.

De troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, is niet echt een gietvloer, maar wordt wel vaak tot deze categorie gerekend. Deze vloer is nog steviger dan de epoxy gietvloer. De vloer bestaat uit kleine gekleurde grind- of kwartskorrels die worden verbonden door epoxyhars. Deze vloer vindt u vaak terug in ziekenhuizen, tandartspraktijken en horeca. Voor deze vloer betaalt u gemiddeld tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter. 

Gietvloeren hebben veel voordelen. Ze hebben geen naden, groeven en scheuren. Dit maakt de vloeren erg gemakkelijk in onderhoud en hygiƫnisch. Daarbij zijn gietvloeren brandwerend. Algemeen geldt de regel dat hoe groter de oppervlakte die u gaat aanleggen met een gietvloer, hoe goedkoper de prijs is per vierkante meter.