Je hebt misschien wel eens gehoord van een besloten vennootschap. Dit wordt ook wel afgekort met bv. Het is een vorm waarin je je eigen bedrijf kunt oprichten. Ben je bijvoorbeeld beveiliger, dan kun je een eigen bedrijf opzetten op het gebied van beveiliging. Hier zitten wel wat haken en ogen aan als je dit wilt doen. Wil je weten welke dit zijn? Lees dan verder.

Kosten oprichten bv

Een bv oprichten kun je geheel zelf doen, maar je kunt dit ook laten uitbesteden. Mocht je dit zelf willen doen, dan kan daar veel tijd in gaan zitten. Je moet het bedrijf bijvoorbeeld aanmelden bij de Kamer van Koophandel, naar de notaris toe om een notariële akte op te stellen en je moet je inschrijven bij het UBO-register. Zaken waar de meeste mensen geen verstand van hebben. Het kan daarom tijdbesparend zijn om dit uit te besteden. Mocht je dit uitbesteden dan betaal je hier ongeveer 3000 euro voor. Wil je het zelf allemaal doen, dan liggen de kosten op ongeveer 1000 euro. Maar zijn goedkopere alternatieven. Lees het oprichtenbv.nl. 

Je bedrijf omzetten naar een bv

Er zijn verschillende vormen waarin je een bedrijf kunt oprichten. Zo bestaat het naamloos vennootschap, de eenmanszaak een VOF of een besloten vennootschap. Elke vorm heeft zijn eigen regels waaraan je je moet houden. Het kan voor je bedrijf voordeliger zijn om een bv te worden. De reden hiervoor kan bijvoorbeeld zijn dat je bedrijf flink aan het groeien is en je meer gaat verdienen. Mocht je een nv hebben, dan betekent dit dat je privé aansprakelijk bent. Het omzetten naar een bv zorgt ervoor dat je niet meer privé aansprakelijk bent. Een afweging die elk bedrijf voor zichzelf moet maken. Wil je je VOF omzetten naar een bv, dan profiteer je juist weer van een lager belastingtarief. Mocht je niet zeker weten of het verstandig is om je bedrijf om te zetten naar een bv, dan is het verstandig om een expert in te schakelen. De expert kan je passend advies geven bij jou situatie.