Als bedrijf zijnde wil je natuurlijk wel dat jouw producten op een veilige manier op de eindlocatie aankomen, zodat ze verspreid kunnen worden over de leveranciers en de winkeliers die uiteindelijk de consumenten gaan bedienen. Het kan ook zijn dat je heel andere producten levert en de laatstgenoemde instantie helemaal niet aanbod komt. Moraal van het verhaal is natuurlijk dat producten op een goede manier aan moeten komen. Wij willen in deze tekst een aantal interessante tips met je doornemen waardoor dit laatste helemaal mogelijk is.

Primaire verpakking 

Wanneer we kijken naar producten en hun verpakking, dan zie je dat er eerst een primaire verpakking omheen zit. Zo zitten bieten vaak in een glazen pot, terwijl knakworsten in een blik zitten. Dit noemen wij de primaire verpakking en deze zorgt ervoor dat producten ├╝berhaupt vervoerd kunnen worden.

Secundaire verpakking 

De secundaire verpakking zorgt ervoor dat de primaire verpakking niet beschadigd en dat het hele spul in een ordelijke wijze vervoerd kan worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan bubbeltjesplastic dat stevig om de verschillende potten en blikken heen zit. 

Tertiaire verpakking 

De echte krachtpatsers in het logistieke proces, als het gaat over verpakking, zijn de tertiaire verpakkingen. Dan moet je denken aan pallets en houten kratten. Als je internationale logistieke processen hebt, dan is het belangrijk om het hout van dergelijke tertiaire verpakkingen te behandelen zodat het de zogenaamde ispm15-certificering kan krijgen. Deze certificering is een teken dat er geen parasieten, kevers of wormen in het voor de pallets en kratten gebruikte hout zitten omdat het behandeld is. Het proces is zeer eenvoudig: het hout wordt gedurende 30 minuten verwarmd en de kern ervan moet daarmee 56 graden Celsius bereiken. Zo gaan de organismen die schadelijk zijn dood. 

Al met al is het een behoorlijke onderneming om de producten op een goede wijze naar het eindstation te brengen. Wanneer je gebruikmaakt van de juiste beveiligingsmaterialen, verpakkingen en een gedegen vervoersmiddel hebt met een kundige chauffeur, dan moet het zeker goed komen.