In deze blog nemen we graag met je door wat je kunt verwachten als het gaat over 

Juridisch advies ontslagrecht. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips uit deze blogs. 

Waarom een jurist in de arm nemen? 

Het is bijzonder belangrijk dat in de ontslagprocedure verschillende zaken gebeuren volgens de regels van de wet. Natuurlijk is het voor een leek (werkgever) niet altijd gemakkelijk om de juiste paden te bewandelen. Dan is het superbelangrijk om een jurist na de verschillende processen binnen je bedrijf te laten kijken. Een jurist op het gebied van ontslagrecht kan een bepaalde situatie met een medewerker goed inschatten en aangeven hoe een traject volgens de wet ordentelijk doorlopen moet worden. 

Waarom als medewerker een jurist in de arm nemen? 

Wanneer je te horen krijgt dat je ontslag ingediend wordt door je werkgever, dan is dit een behoorlijke dreun in de meeste gevallen. Soms is het ook ronduit onterecht. Helaas bestaan er werkgevers en managers die geen boodschap hebben aan de waarheid. Ze nemen een loopje met de waarheid en bouwen een dossier op om iemand met verschillende middelen (zelfs pesten) uit een organisatie te werken. Het is altijd goed om als medewerker dan zelf ook een dossier aan te leggen. En daarnaast een jurist in de arm te nemen om alles met je door te nemen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat de jurist emotioneel onafhankelijk is en daarom geen boodschap heeft aan de emoties van eventuele actoren in een organisatie. Zo kun je er vanuit gaan dat de resultaten echt een stuk beter zijn dan wanneer je helemaal zelf je positie moet verdediging tegenover je werkgever. 

Op onze site willen we je altijd op de hoogte houden van interessante zaken die een rol spelen binnen de zakelijke branche en op het terrein van het beveiligingswezen in het bijzonder. Neem onze andere teksten ook gerust even door om steeds over de nodige informatie te beschikken. Veel leesplezier!