Als jij een merk hebt dat goed loopt, dan is het erg slim om het te laten registreren. Dat doe je eenvoudig bij: https://deponeerjemerk.nl/. Je kunt gemakkelijk online aangeven voor welke landen je graag je merk wilt laten registreren. Dat kan voor Nederland, de Benelux, maar ook voor andere landen. Laat het je uitleggen door de experts van de hierboven genoemde website. We nemen even met je door wat precies een merkregistratie is. 

Kapers op de kust weren

Wanneer je actief bent in de vrije markt, dan zijn er altijd kapers op de kust die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Wanneer jij merknamen niet beschermd hebt, dan is het helemaal niet verwonderlijk dat ze gewoon je ideeën overnemen. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen, want jij bent degene die mag profiteren van de merken die je ontwikkeld hebt. Plus het feit dat het op de markt brengen van een merk ook komt met de nodige kosten. Dat zijn dan kosten die concurrenten niet hoeven te maken als ze zomaar een idee kunnen overnemen. 

Door een merknaam te registreren, is het mogelijk om deze ¨valsspelende¨concurrenten juridisch aan te pakken.

Merknaam niet hetzelfde als bedrijfsnaam 

Het is belangrijk om te weten dat de merknaam van een van je producten niet hetzelfde is als je bedrijfsnaam en zo dus ook niet noodzakelijkerwijs samenvallen, waardoor een merknaam dus wel degelijk apart geregistreerd moet worden wil je dat deze beschermd is. 

Er is ook nog een andere optie om iets te laten registreren, dat is namelijk het patent, dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een uitvinding gedaan hebt en jij wilt als enige hiervan profiteren. Het kan zijn dat jouw uitvinding de techniek van anderen juist weer beter laat functionerend, dan zijn anderen dus erg geïnteresseerd in jouw stukje techniek, daar kun je ze geld voor vragen, dan is er sprake van eerlijk zaken doen.

Lees ook nog even de andere teksten op onze site. Je kunt er inspiratie aan ontlenen.