Vandaag gaan wij in deze tekst behandelen hoe belangrijk eenvoudige communicatie voor beveiligers is. Dat is door de jaren heen natuurlijk hier en daar best wel veranderd omdat we bijvoorbeeld nu de beschikking hebben over smartphones. Vroeger waren die dingen er nog niet en waren beveiligers aangewezen op portofoons. En eigenlijk zijn de portofoons nooit weggeweest. Bij https://www.disseldorptechniek.nl/ vind je handige portofoons die tegenwoordig vaak gebruikt worden. We vertellen je meer over deze dingen en hoe eenvoudige communicatie belangrijk is voor beveiligers.

Eenvoudige communicatie 

Wanneer je een beveiligingsbedrijf hebt, is het erg belangrijk dat de beveiligers die erin werkzaam zijn, zeer communicatief vaardig zijn. Ze moeten dus de Nederlandse taal zo beheersen dat ze kort en bondig instructies kunnen geven en observaties kunnen doorgeven aan hun collega’s. Er zal een bepaald jargon binnen het beveiligingsbedrijf aanwezig zijn waar alle beveiligers zich van kunnen bedienen. Het is erg gemakkelijk om de communicatie via een portofoon te laten verlopen. Dan hebben ze een microfoon aan hun kraag hangen waardoor het erg gemakkelijk is om de knop in te drukken en direct contact te hebben met de andere beveiligers in een pand of op een festival.

Open of gesloten frequenties 

Het is mogelijk om met een portofoon te communiceren en zo snel de observaties en instructies door te kunnen geven aan de verschillende collega’s. Je kunt de communicatie via een open frequentie laten verlopen die iedereen kan beluisteren, ook mensen die niet binnen het bedrijf werkzaam zijn. Je kunt het met een scanner uit de lucht plukken. Er zijn ook gesloten frequenties of digitale frequenties die een stuk moeilijker af te luisteren zijn. Puur om het feit dat ze gecodeerd zijn. Dus dit is iets waar je jezelf in kunt verdiepen en er een keuze overmaken.

Blijf onze blogs lezen voor steeds meer interessante onderwerpen over beveiliging en meer. Zo blijf je op de hoogte en het is ook gewoon erg vermakelijk.