Een rolex horloge kopen is een bijzonder moment. Vaak moet je sparen om een dergelijk sieraad te kunnen kopen. Als het dan zo ver is, is dat natuurlijk erg leuk. In deze blog doen we een aantal opties uit de doeken. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Een bijzondere Rolexdag 

Wanneer je een Rolex gaat kopen voor jezelf of een ander is het duidelijk dat dit niet een alledaags gebeuren is. Het kan dan best wel handig zijn om te weten wat de verschillende opties zijn. Zo is het mogelijk om een preowned horloge aan te schaffen, ten minste, bij gassan.com kan dit. Dit is dus een horloge dat van iemand geweest is. Het kan gaan om een relatief modern model, maar even zo goed om een klassieker die niet meer in productie is. 

Rolex als een belegging 

Het is een aanzienlijke belegging wanneer je een Rolex koopt. Deze sieraden zijn gemaakt van edelmetalen als platina en goud. Daarbij is de duurzaamheid van het horloge van belang. Deze sieraden behouden hun waarde. Natuurlijk kun je het ook cadeau doen (direct of later). Een zeer bijzonder cadeau. Mensen laten ook vaak een tekst op de achterkant van het horloge graveren. Zo maak je het nog persoonlijker. 

Waarom een Rolex zoveel waard is? 

Een Rolex is goed voor een aanzienlijke waarde. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Rolex elk jaar de prijzen voor hun horloges met ongeveer 7,4% verhoogt. Dat heeft weer te maken met het feit dat de metalen die ze gebruiken schaars zijn. Daarbij komt ook nog dat de vraag naar Rolex horloges hoger is dan de beschikbare nieuwe modellen. Het kan dan ook niet anders dat er een aanzienlijke markt ontstaan is voor preowned horloges. 

Dus als jij een vriend of vriendin hebt die een vast contract gekregen heeft als beveiliger, dan is een preowned Rolex een prima optie. Een tweedehands Rolex kan ook doorgaans wat voordeliger geprijsd zijn. De goedkoopste nieuwe Rolex is op dit moment de Rolex Datejust, die een prijs heeft van 4500 euro.