Het leven van een beveiliger gaat niet altijd over rozen. Tijdens een dag werken kan er ontzettend veel gebeuren en kan je ook in vervelende situaties terechtkomen. Zeker wanneer je in het nachtleven actief bent of je als beveiliger op festivals staat, kan je in contact komen met mensen die onder invloed zijn. Je zult dan ook altijd scherp moeten zijn om vervelende situaties te voorkomen. Helaas kan het altijd zo zijn dat je in een situatie terechtkomt waar je niet veel aan kunt doen. Word jij bijvoorbeeld van achter met een glas op je hoofd geslagen? Dan kan dit voor zowel mentale als fysieke schade zorgen. Aan te raden is om in zo’n geval een letselschadespecialist in te schakelen. Wat een letselschadespecialist allemaal voor jou kan betekenen, dat lees je onderstaand.

Een letselschadespecialist helpt je verder

Wanneer je als beveiliger in een situatie terecht bent gekomen zoals bovenstaand omschreven, is het dus verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Deze specialist zal bepalen hoe erg de situatie is en welke vergoeding hier tegenover moet komen te staan. De persoon die dit jou heeft aangedaan zal hiervoor gestraft moeten worden en jij zult een compensatie moeten krijgen. Deze compensatie zal de letselschadespecialist bepalen op basis van een aantal factoren. Ten eerste wordt er gekeken naar het lichamelijke letsel dat je eraan hebt overgehouden en ten tweede wordt er gekeken naar de mentale schade.

Mentale schade

Hebben we het over mentale schade, dan hebben we het over de schade die jij van binnen hebt opgelopen. Wie weet is jouw manier van denken of je gevoel in negatieve wijze veranderd door de klap. Je durft nu als beveiliger niet meer op een festival te staan en kunt je beroep dus niet meer uitvoeren. Dit was juist hetgeen waarin jij je ei kwijt kon en nu zit je alleen maar op de bank omdat je dit dus niet meer kon. Doordat je niet meer kunt werken loop je ook een hoop geld mis en dit zijn allemaal zaken waar de letselschadespecialist rekening mee zou houden. Vervolgens komt dit voor de rechter en zal er een vergoeding worden bepaald.