Of het nu gaat om je beveiligers, het EHBO-team, de brandwacht, of de mensen die op de heftruck en hijskraan zitten, wanneer je zo’n cursus aanbiedt zullen zij hun werk beter doen en altijd op de hoogte zijn van de laatste trends. Wanneer we naar de laatste werkzaamheden kijken, naar het hijsen en de heftruck, dan komen er toch nog wel aardig wat risico’s bij kijken. Deze komen er zeker bij kijken wanneer mensen niet helemaal zeker zijn van wat ze aan het doen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze nog geen cursus gehad hebben. En over die cursus gaan wij het in deze blog hebben.

Voordelen van een cursus voor personeel 

Het is heel belangrijk dat jij mensen een cursus laat doen, zodat ze het werk waar ze voor aangenomen zijn op een gedegen wijze kunnen doen die helemaal overeenkomt met de moderne veiligheidseisen, zoals deze in regels en wetgeving opgesteld zijn. Als werkgever kun je echt profiteren van een personeelsbestand dat de nodige veiligheidscertificaten heeft en dus een cursus heeft genoten. 

Aansprakelijkheid werkgever

De werkgever is verplicht om te zorgen dat de omgeving waarin werknemers aan het werk zijn, 100% veilig is. Wanneer de werkgever hier niet aan voldoet, dan wordt er naar hem gewezen wanneer er een ongeluk gebeurd. Dan is hij dus aansprakelijk.

Dus zorg ervoor dat alle regels gevolgd worden. Daarbij is het erg goed om je personeel een cursus te geven, zodat ze weten wat ze doen, en dat jij dus daarna kan aangeven bij de autoriteiten dat je er alles aan gedaan hebt om het personeel veilig hun werk te laten doen. 

De output wordt gewoon beter 

Als mensen op een veilige manier kunnen werken, dan voelen ze zich ook een stuk zekerder. Een cursus geeft inzicht en extra motivatie. Op deze manier zul je zien dat de output van je medewerkers gewoen een stuk beter wordt.

voor de werkgever is het een relatief kleine investering, want een veiligheidscertificaat voor een heftruck of hijskraan is al binnen een uur te halen, bijvoorbeeld bij: https://www.noriskveiligheidsopleidingen.nl/.

Wil je hier meer over weten, dan raden we je aan om gewoon eens op de hierboven genoemde website te kijken en te zien waar voor jou de voordelen liggen.