Voice over, is dat nog van deze tijd? Reken maar. Daarom kijken we snel met je in deze blog naar hoe het in elkaar zit. 

Een stemacteur studeert en traint vele jaren. Het kan 3 of 4 jaar duren voordat de investering in tijd, training en apparatuur iets oplevert. Ze leren hoe ze ‘een glimlach in de stem moeten leggen’, ze leren de ademhaling te controleren, ze leren te spelen met opwaartse en neerwaartse verbuigingen voor de beste impact. Ze leren hoe ze de hoeveelheid lucht moeten regelen die in de microfoon wordt uitgestoten bij het uitspreken van plosieve klanken zoals ‘P’ en ‘B’, ze leren hoe ze geluidstechnici moeten zijn, ze bestuderen accenten… De lijst gaat maar door. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee. 

Waardevolle vaardigheden

Hoewel je er misschien niet bij stilstaat, kunnen de vaardigheden van een stemacteur voor jou zeer waardevol zijn, net zoals die van een accountant, webdesigner of SEO-manager. En hoewel de diensten van een professionele stemacteur misschien niet geschikt zijn voor alle soorten bedrijven, zijn er veel manieren waarop het inhuren van een stemacteur de juiste bedrijven een professionelere uitstraling kan. Laten we er eens een paar bekijken.

Welkomstboodschappen

Welkomstboodschappen in de wachtrij zijn belangrijk voor het imago van je bedrijf. Wanneer een klant voor het eerst contact maakt met je bedrijf via de telefoon, dan is je welkomstboodschap de eerste indruk die klanten van je bedrijf hebben. Je wilt dat de stem die ze horen hen aanspreekt en consistent is met je merkwaarden.

OK, als je een geweldige dictie hebt, of je eigen stem is van vitaal belang voor de boodschap van je merk, doe het dan gerust zelf! Maar over het algemeen is een stemartiest getraind om verschillende waarden en emoties over te brengen. Je moet vertrouwd klinken. 

Voordelige optie

Telefonische boodschappen zijn over het algemeen een van de goedkoopste spraakdiensten die er zijn, dus je hoeft niet duur uit te zijn of een multinational te zijn om het je te kunnen veroorloven. Een solide en professioneel klinkende voicemail kan geschikt zijn voor bijna alle soorten bedrijven. Veel voice-over artiesten kunnen ook achtergrondmuziek voor je toevoegen. Deze berichten zijn rechttoe rechtaan, kunnen snel worden omgezet en kunnen je bedrijf vele jaren van dienst zijn.