Je verwacht meestal niet dat je er eentje nodig hebt, maar toch kan het leven raar lopen. Op het ene moment ben je gelukkig getrouwd en op het andere moment vraagt je partner een scheiding aan. Je denkt bij jezelf: ‘dit zal mij toch niet overkomen,’ maar toch gebeurt het. Dan kun je maar beter voorbereid zijn en een echtscheidingsadvocaat in de arm nemen. Je wilt immers niet dat je partner er met al je zuurverdiende geld vandoor gaat. 

Onderscheid scheiding en echtscheiding

Er zit een verschil tussen een scheiding en een echtscheiding. Dit verschil klinkt misschien klein, maar de gevolgen zijn heel anders. Als we het over een scheiding hebben, dan bedoelen we: gescheiden van tafel en bed. Deze twee personen blijven getrouwd met elkaar, maar delen niet meer het bed samen. Zij slapen en eten dus apart, maar blijven volgens de wet getrouwd. Als we het over een echtscheiding hebben, dan bedoelen we een scheiding volgens de wet. Hierbij ga je uit elkaar met alle gevolgen van dien. Hiermee wordt bedoeld dat als je in gemeenschap van goederen getrouwd bent, je dus de goederen moet verdelen tussen beide. 

Beveiligen van je eigendommen

Je eigendommen zijn belangrijk voor jezelf. Je wilt niet dat iemand deze van je afpakt en daarom wil je ze beveiligen. Dit kun je doen door een echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Je hoeft niet altijd ruzie met elkaar te hebben om een echtscheidingsadvocaat in de hand te nemen. Het kan ook zijn dat je alles goed geregeld wilt hebben, omdat je bijvoorbeeld veel geld of goederen bezit. Dan zou het niet eerlijk zijn als de een meer krijgt dan waar hij of zij recht op heeft. Mocht je een minder goede relatie hebben met elkaar, dan kun je ook een mediator in de hand nemen. Deze persoon helpt jullie met de scheiding in goede banen te laten lopen. Heb je bijvoorbeeld kinderen dan kan dit het proces verlichten voor hen. 

Waar vind je een echtscheidingsadvocaat?

Echtscheidingsadvocaten kun je overal in Nederland vinden. Zo bestaat er bijvoorbeeld een echtscheidingsadvocaat Hilversum of een echtscheidingsadvocaat Amersfoort. Waar je je advocaat zoekt, hangt compleet van jezelf af. Vaak zoeken mensen er eentje dicht bij huis, omdat dit makkelijk te bereiken is.