Als beveiliger kan je in diverse branches en functies actief zijn. Zo kan je in vaste dienst zijn voor een bedrijf met een kantoorpand of leef je van parttime banen zoals festivals of andere evenementen. Net als bij elk ander beroep kun je langdurig ziek worden of een blessure oplopen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld lang uit de roulatie zijn en niet werken. Wat moet je doen als je een contract hebt maar voor een lange of onbepaalde tijd niet kan werken? Wanneer je weer aan de slag gaat kun je baat hebben bij hulp. In deze blog behandelen we hoe je het beste kunt re-integreren op de arbeidsmarkt.

Wat is re-integratie?

Bij een re-integratie keer je terug op de arbeidsmarkt als beveiliger. Dit kan gemakkelijk maar soms ook heel complex verlopen. Wat moet je doen als je baan niet meer bestaat of als je baas een vervanger heeft aangenomen? Tijdens het re-integratie traject kan je inventariseren waar je allemaal tegenaan loopt. Zo kan het ook zomaar zijn dat je huidige kennis en vaardigheid als beveiliger niet meer past bij dezelfde functie.

Hulp bij re-integratie

Wanneer je terugkeert naar je baan als beveiliger kun je hulp goed gebruiken. Er zijn diverse scenario’s die zich kunnen afspelen wanneer je niet kan terugkeren op dezelfde functie als voor je ziekteverlof. Dit verdelen we voor het gemak even in twee routes. De eerste route is dat je bij hetzelfde beveiligingsbedrijf actief blijft. Er wordt dan gekeken naar andere functies die passen bij jouw vaardigheden en kennis als beveiliger. Of met welke bijscholing je een andere rol als beveiliger kan gaan invullen.

Daarnaast kun het ook zomaar zijn dat er simpelweg geen nieuwe beveiligingsfunctie beschikbaar is waar je bij je huidige werkgever terecht kunt. Wat nu? Je werkgever is in ieder geval verplicht om je te helpen bij het vinden van een andere baan in de beveiliging bij een andere werkgever in de branche.

Komt het wel goed?

Een partij als Dijk & Van Emmerik helpt en adviseert tijdens je re-integratie als beveiliger. Zo sta je er niet alleen voor. Het is voor werkgevers in ieder geval verplicht om een actieve rol te spelen tijdens jouw terugkeer op de arbeidsmarkt. Dit is wettelijk vastgesteld in de wet verbetering poortwachter. Zowel werknemer als werkgever kan hulp inschakelen om dit proces goed te begeleiden.